23. april 2018

Barnelørdag

Lørdag 3.november vises kortfilm for barn – GRATIS!

kl 13.00 for barn fra 3 til 5 år, sal 1

kl.13.00 for barn fra 1.-6. klasse, sal 2

kl 14.30 for barn fra 1.-6. klasse, sal 2

Gratisbilletter hentes i kaféen på Kinokino fra 1 time før forestilling. Første mann til mølla!

KORT OG GODT for de mellom 3 -5 år

– to små filmfortellinger med Gitte som treffer på ulver og elger.

 

FILM OG BOK? JA, TAKK TIL BEGGE DELER!

Vil du være med å ”hoppe inn” i film- og bokfortellingene til Pija Lindenbaum?

Vil du se og høre hva Gitte holder på med – hun er ganske nysgjerrig, går i barnehage, hun liker å leke og ønsker seg søsken…

 Vi skal se på småfilmene ”Gitte og gråulvene” og ”Gitte og elgbrødrene”. Vi skal leke oss med rekvisitter og saker fra filmene. Ganske sikkert blir det lek, elgperformans med lego, litt knurring og kanskje treffer vi en av gråulvene som stangdukke?

 

GITTE OG GRÅULVENE
En dag barna i barnehagen er på tur, kommer Gitte bort fra de andre. Da dukker gråulvene opp. Gitte er ikke det minste redd for ulvene, og ulvene er med på alle lekene hennes. Gitte er den morsomste lekekameraten de noensinne har hatt…

GITTE OG ELGBRØDRENE
Gitte ønsker seg en søster eller en bror. En dag sitter det tre elger på trappa der hun bor. De kan jo være brødrene hennes! Elgbrødrene synes det er kjempekult å ta heisen opp til Gitte…

Ansvarlig for denne Barnelørdagen er Grethe Bekkevold,
kunst- og filmformidler.

Grethe arbeider for tiden som frilanser innen kunst og kultur, og som fagutvikler i barnehager.

Hun er utdannet barnehagelærer med fordypninger i drama, spesialpedagogikk og kunsthistorie.

Grethe har produsert, og spilt i flere teaterforestillinger for barn, og har arbeidet med kunst- og film formidling i flere av regionens kunst- og kulturinstitusjoner, bla. annet Stavanger Kunstmuseum, Tou Scene og KINOKINO senter for kunst og film.

Den siste produksjonen heter “BJØRNEN – en leken, sanselig, forunderlig forestilling om og med en bjørn”, som for tiden spilles i kunst- og kulturhus, på bibliotek, i barnehager og på skoler.

Lørdag 3.november 2018
Tid: Kl.13:00
Sted: Sal 1 @ Kinokino
Lengde: Ca. 60 minutter
Alder: 3-5 år
Pris: GRATIS

KORTFILM for de litt større barna

I sal 2 vises det filmer for de litt større barna både kl.13:00 og kl.14:30 – helt gratis. De filmene som blir vist her er:

Valpen

Søskenparet Perle og Henrik (8) forsøker å kjøpe en nydelig valp på den lokale dyrebutikken, men får beskjed at butikken ikke kan selge dyr til barn. Skuffet, men ikke knust, pønsker ungene ut en plan for å skaffe seg drømmevalpen. Uten innblanding fra voksne!

Regi: Kristian B. Walters
Manus: Kristian B. Walters
Produsent: Kristian B. Walters

Hvalagapet

Hvalagapet er en liten historie om Rikkes første møte med store følelser og den mye omtalte kjærligheten – et møte som starter og slutter innen timen er omme.

Regi: Liss-Anett Steinskog
Manus: Liss-Anett Steinskog
Produsent: Siw Angell-Olsen, Gunhild Oddsen

 

Sykkelfugl

Sykkelfuglhandler om Zahra (12) som bor på et asylmottak på Vestlandet. Zahra vil lære seg å sykle men får ikke lov av foreldrene. De vil det beste for sin datter, og de vet at en syklende jente i Afghanistan risikerer å få et svært dårlig rykte. Om de skulle bli sendt tilbake, og Zahra har lært å sykle i Norge, kan det derfor bli svært vanskelig for henne. Zahra er en fighter og hun lar ingen andre hindre henne i å følge sine drømmer.

Sykkelfugl er en visuell fortelling der det å lære seg å sykle blir en metafor på det å balansere mellom to ulike kulturer.

Regi: Odveig Klyve, Kari Klyve-Skaug
Manus: Odveig Klyve
Produsent: Audun Skaug, Gunhild Oddsen og Kari Klyve-Skaug, Nuten Film AS

 

Hare uten sti

Musikkvideoen viser utenforskap i en litt anderledes verden. Musikkvideoen er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom Filmkraft talent, bandet Lyng, en klasse på Hundvåg Skole og den lokale filmregissøren Øivind B.Næss for å styrke miljøet i en 5. klasse.

Musikkvideoen til bandet LYNG «Hare uten Sti» av Øivind B. Næss

Lørdag 3.november 2018
Tid: Kl.13:00 og 14:30
Sted: Sal 2 @ Kinokino
Alder: 1.-6. klasse
Pris: GRATIS